5 konstigaste/farligaste fiskarna i havet!

Då vi fick bra respons på vår inlägg om farliga djur att undvika så gör vi en till, denna gång med top 5 konstigaste/farligaste fiskarna och hoppas vi kan bjuda på ett gott skratt.

Blobfish!

Jan 25, 2010 - Birmingham, England, United Kingdom - The unfortunately named blobfish, the world's most miserable-looking fish who is now in danger of being wiped out. The blobfish has already acquired a reputation for looking sad thanks to its miserable mush. The bloated bottom dweller, which can grow up to 12 inches, lives at depths of up to 900m making it rarely seen by humans. But thanks to increasing fishing of the seas Down Under the fish is being dragged up with other catches. Despite being unedible itself, the blobfish unluckily lives at the same depths as other more appetising ocean organisms, including crab and lobster. (Credit Image: © Kerryn Parkinson/ NORFANZ/Caters News/ZUMA Press) *

En toppkandidat till världens fulaste fisk! Blopfish finns att hitta i Australien och mår bäst djupt nere i havet. Och Blopfish behöver inte anstränga sig heller då den inte har några muskler och har en densitet lägre än vatten. Så dem flyter strax ovanför botten och finns på samma djup som krabbor och humrar. Och mat får dom i sig om nån närling råkar flyta in i deras mun.

Jawfish

yellowhead jawfish med ägg i munnen

Det är rätt så många pappor som känner ett stort ansvar att skydda sina barn och är rätt så nervösa inför den nya uppgift och all ansvar som hör till, men Jawfish tar det till en ny nivå! Efter samlag så ger honan äggen till hanen som bevarar dem i munnen tills de kläcks. Under den perioden så kan hanen inte äta så när äggen kläcks så simmar barnen iväg för att klara sig själva och hanen behöver några dagar att återhämta sig och äta sig tillbaka i form.

Anglerfish

Anglerfish

Här är en för alla ”hitta nemo” älskare. Monstret finns faktiskt på riktigt! Om man inte känner igen fisken via utseendet så sticker det en ”metspö” mellan ögonen som används för att locka till sig byten.

 

Muräna

Murana fisk ål

Kikar man bland ålsläkten så hittar man Muräna, den farligaste av dom alla. Och inte endast bland ålar utan i hela grannskapet. Under dagen gömmer de sig i hålor för att komma ut på natten för att jaga och sätta skräck i alla i området. Den håller sig gärna undan människor men har ett rykte om att den gillar att attackera dykare.

Blåsfisk

blasfisk

Blåsfisken är mest känd som en delikatess som serveras i Japan. Den för endast tillagas av specialutbildade och examinerade kockar då vid fel hantering så är det stor risk att personen som äter fisken dör. Enligt lagen så får inte fisken säljas alls men det finns att hitta på flesta av dom finare restoranger. Var säger att kolla noga på kockens examensbevis och få inte panik om du börjar känna av lite andningssvårigheter; dom flesta kockar lämnar lite gift kvar med flit för en rolig upplevelse.

 

Om ni vill koppla av lite efter denna läsning så rekomenderar jag att ni besöker http://fishflashgames.com/  där ni hittar roliga spel och information.

Skriv gärna i kommentarerna vilken av dessa fiskar ni gillade mest!