Dog Walkers i Stockholm och NYC

Dog Walker i New York City

Vi är många som älskar vår fyrfota vän hunden och kan helt enkelt inte tänka oss att leva utan våra jyckar. De flesta av oss har tyvärr inte möjlighet att vara hemma eller jobba hemifrån och då uppstår ett litet problem. Hur länge är vi egentligen beredda att lämna hunden ensam hemma? Det finns massor av teorier om vad som är bra eller inte, men helt klart gillar våra vovvar sällskap och vill gärna ha matte eller husse hemma. Det finns dock lösningar för oss som jobbar mycket – genom en dagmatte eller dog walker.

Dog Walker i the Big Apple

Har du någon gång varit i New York eller sett en film därifrån? Då har du även alldeles säkert stött på en person som är ute och rastar hundar, ja och då menar vi inte en vovve utan ett helt koppel av hundar! Det ser verkligen fantastiskt roligt ut och hur de reder ut alla vovvarna företer sig lite som en gåta. Detta är något du absolut kommer att stöta på om du är på promenad i vackra Central Park eller i Brooklyn. Dog Walking är något som har utvecklat sig till en lukrativ industri, och det finns flera professionella sajter som marknadsför sina hundmattar och hussar.

flicka som går ut med många hundar tecknad bild

 

Hundrastare i Sverige

Även i vårt avlånga land finns det företag som etablerat sig inom just “dogwalking”. Såklart mest vanligt förekommande inom storstadsområden som Stockholm och Göteborg. För dig om är intresserad av att bli professionell “hundpromenerare” kan det vara värt att kolla upp de olika tjänster om finns online. Självklart måste du älska alla hundar och kunna hantera dem på ett bra sätt. En del vovvar kan ju vara lite besvärliga att gå ut med, väldigt starka eller kanske lite sura på andra hanhundar. Det gäller att vara beredd på allt, men framför allt att gå många långa sköna promenader med nya fyrfota vänner. Det fungerar inte precis som i NYC såklart, i Sverige är det mer vanligt att man bara går ut med en eller två hundar i taget. Tror nog att det är lite lättare, känns lite skrämmande när man kikar på bilder från Central Park i New York. Tänk om hela hundgänget bestämmer sig för att sätta av med dig…