Farliga djur att undvika

Världens farligaste djur

På denna sida brukar vi alltid lyfta fram de söta och fina djuren. Men det finns en hel del läskiga djur att akta sig för. Vi har tagit del av en undersökning som listar några av de farligaste djuren. Så till att vara försiktig om du skulle komma i kontakt med dessa ondskefulla djur.

Box maneter

Maneter känns som ett ganska vidrigt djur och de boxformade är de maneterna du ska akta dig för. Om du blir bränd av en boxmanet är risken väldigt stor att du dör. Skulle du inte dö kommer du oavsett att känna en otrolig smärta för en längre stund. Urin sägs hjälpa mot mindre brännskador från maneter.

Maneter kan döda dig hur enkelt som helst.

 

Cone snail

Denna listiga lilla rackaren kan lätt misstas från en vanlig snäcka. Men du gör klokt i att inte röra vid en cone snail. En droppe gift från den snäckliknande varelsen kan döda 20 vuxna människor. Det finns heller inget motgift så om du blir stucken så är du garanterat död inom några minuter.

Cone Snail ser ut som en vanlig snäcka men kan ge dig en dödlig utgång.

Black Mamba

Denna vidriga orm påminner mycket om en kobra i utseendet men är betydligt farligare. Den hugger till oerhört snabbt och jagar sina offer med en otrolig hastighet. Black Mamba brukar göra detta ofta utan någon som helst provokation.

Black Mamba beskrivs världens farligaste orm.

Cape Buffalo

Denna buffel hittar du i Afrika. Den är extremt aggressiv och är känd för att jaga sina offer utan någon som helst provokation precis som Black Mamban. Med en vikt på över 900 kg och en hastighet på nästan 65 km i timmen drar sig inte buffeln från att jaga bilar. Djuret är även känt för att jaga lejon.

Denna buffalo är livsfarlig och brukar bland annat jaga bilar.

Siafu myror

Inte ens Mowgli och Baloo hade ätit de här giftiga myrorna. De arbetar i grupp om 50 miljoner myror ut gången och de jobbar som en gemensam enhet även om bara en myra skulle vara i fara. Trampa på en av dessa myrorna när du är ute på en promenad och du kommer ångra dig direkt när 50 miljoner myror kommer börja jaga dig. De som får fäste på dig kommer vara väldigt svåra att ta bort eftersom deras klor etsar sig fast i din hud även om du delar myran på mitten. De kanske inte är det mest dödliga djuret på listan men för sin storlek är de oerhört farliga och har gett sig på större offer än människor förr.
farliga djur5

Deathstalker Scorpion

Denna neongula skorpion ser kanske inte så mycket ut för omvärlden. Men den är ansvarig för 75% av alla dödsfall från skorpioner. Barn är väldigt känsliga för dessa bett och löper större risk att dö än en vuxen som blir biten. Men bettet är oerhört smärtsamt så det är verkligen inget som rekommenderas.

Den neonfärgade skorpionen är oerhört giftig.

Puffer Fish

Detta är ett av de mest dödliga djuren som finns i havet. De är väldigt stöta men ganska farliga. När de känner sig hotade blåser de ut sin ryggrad. Giftet från fiskens ryggrad kan förlama dig vilket gör att du slutar andas och till sist dör. Du kan faktiskt äta denna fisk men om den inte är tillagad på rätt sätt kan du också dö.
Blåsfisken blåser ut sin ryggrad med sitt dödliga gift när den känner sig hotad.

Hyenor

Tänk hyenor och Bangzai, Chenzie och Flin från lejonkungen kommer naturligt till en. Dessa vidriga djur äter ofta kadaver men de är skickliga jägare när de vill. Vid tillfällen där många människor har dött, som krig till exempel kan de utveckla ett luktsinne för mänskligt kött. Den har inga gränser att stilla sin hunger och det finns exempel där de gett sig på människor för att stilla sin hunger.

Hyenor är inte så trevliga djur.