Din guide till betting på travsport

Travsport har redn funnits i århundranden och är idag en del av den svenska kulturen. Sporten kännetecknas av hästar styrda av så kallade kuskar som sitter i tvåhjuliga kärror som dras av hästen. Precis som med många andra sporter kan åskådarna välja att placera insatser på det resultat de tror ett lopp kommer att sluta i. En trevlig aktivitet som helt enkelt kallas för betting på travsport.

Nyfiken på att lära dig mer om denna spelform på hästar? Fortsätt läsa!

Flest alternativ hos ATG

Det finns en aktör som utan tvekan är störst på marknaden för travsport: ATG. ATG grundades så tidigt som 1974 och har sedan dess erbjudit svenskar en möjlighet att spela på trav. Även om spelmonopolet slopades 2019, vilket betyder att fler spelbolag kan erbjuda betting på travsport, så är ATG fortfarande att föredra. De har ju de välkända spelformerna V75, V86 och Dagens Dubbel! Läs mer om de olika spelformerna på Travsport.io.

Rörliga, fasta, höga och låga odds

Odds är något man måste bekanta sig med innan man börjar betta på någon sport som helst. Oddsen inom travsport kännetecknar sannolikheten för att hästen man spelar på vinner. Rörliga odds betyder att oddsen kan förändras under loppets gång, varav fasta odds bestäms redan innan loppet börjar. Om en häst har höga odds betyder det att spelbolaget i sig inte tror att hästen har så höga chanser att vinna och vice versa för låga odds. Höga odds leder dock till större vinster än låga odds.

Stora events att spela på

Inom traditionella sporter finns det oftast ligor och turneringar att betta på. När det kommer till travsport är det istället stora lopp man spelar på. Till exempel finns Elitloppet – en av Sveriges största travtävlingar som äger rum sista helgen i maj varje år. Två andra, internationella lopp är Prix d’Amerique som årligen körs på travbanan Vincennes i Paris samt Hambletonian som görs varje år i augusti i New Jersey.

Så ökar man sina vinstchanser

Det finns alltid särskilda strategier att anamma när man ska betta på en sport. För travsport är följande tips mycket värdefulla:

  • Se hur hästen presterat i tidigare lopp och försök att hitta ett mönster. Så småningom lär du kunna se vilka styrkor och svagheter hästen har.
  • Undersök vilket startspår hästen har, detta har stor betydelse för loppet
  • Undersök den travbana som loppet ska köras på.
  • Leta efter odds med högt spelvärde. Detta ökar dina vinstmöjligheter!