Hitta din drömhund på djurportalen – både valpar och vuxna hundar!

Letar du efter en ny familjemedlem så kan du hitta din drömhund på djurportalen! Det finns söta valpar och vuxna hundar som du kan välja mellan. Oavsett om du vill ha en liten eller stor hund, en aktiv ras eller en lugn myspelle, så har vi något för dig. Ta en titt på alla våra fina hundar och välj den som passar bäst för dig! Vi har hundratals hundar till salu men också andra husdjur som är redo att bli just din bästa vän, såsom hästar, katter och fåglar.

Vilken hundras passar dig bäst?

Det finns många olika hundraser, och det kan vara svårt att veta vilken som passar en bäst. Vi har alla raser av hundar till salu på djurportal.se som du kan tänka dig! Det är viktigt att tänka på hur mycket tid man har för hunden, hur mycket motion den behöver och om man har några allergier. 

En del hundar är mer aktiva än andra, och det är viktigt att tänka på om man har tillräckligt med tid för att ta hand om en aktiv hund. Andra hundar behöver mindre motion, och det kan vara bra att titta på de olika rasernas energibehov innan man bestämmer sig. Det finns också många olika storlekar på hundar, så det är viktigt att titta på hur mycket plats man har i hem och trädgård. Allergier mot hundar är vanliga, men det finns raser som ger mindre allergibesvär. Pudlar, bichon frisé och malteser är några av de mindre raserna som vars päls tenderar att ge mindre allergibesvär. 

När du har tänkt igenom det här är det dags att titta på de olika raserna och se vilken som verkar passa en bäst. Titta gärna på flera olika raser för att jämföra, och kom ihåg att alla hundar är olika!

Hundar – Människans bästa vän!

Hundar är människans bästa vän och har varit det i tusentals år! Faktum är att hundar har använts som sällskapsdjur ända sedan 9000 år f.Kr. Det är inte svårt att förstå varför. Hundar är ett flockdjur och de är mycket lojala, omtänksamma och alltid redo att leka. De flesta hundar har ett stort intresse för människor och det är därför de ofta används som sällskapsdjur. Hundar kan också vara mycket nyttiga, till exempel som vakter eller jakthundar. 

Det finns många olika raser av hundar och alla har sina egna unika egenskaper. Det finns till exempel stora raser som berner Sennenhund och mastiffer, och små raser som chihuahua och pomeranias. Oavsett vilken ras du väljer, kommer du att få en lojal vän för livet!