Onlinespel för barn med djurtema

Som ni kanske känner till så är vi på Petcom riktiga spel-älskare och spenderar gärna vår tid med att prova på ny roliga spel. Ett intressant samtals ämne som vi hade på kaffe rasten för ett par dagar sedan var barns positiva inverkan på spel och att ta hand om djur. Att lära barn ta hand om bland annat djur genom spel i tidig ålder är inte bara roligt utan det hjälper barnen att få en grundläggande kunskap och ansvar för att ta hand om ett djur och lära sig mer om dem. Med ett virtuellt husdjur får du hjälpa till att vårda djuret som om det vore i det verkliga livet. Många av dessa spel finns på att spela på nätet eller att ladda hem i mobilen och tillsammans har vi spelat på en hel del olika spel och vi måste säga att det är minst lika roligt för oss!

Kommer ni ihåg Tamagotchi som var den första varianten som kom ut? Där det hela gick ut på att du skulle att ta hand om ett virtuellt djur. Denna skulle man bära med sig överallt och dagligen se till så att djuret sköttes om och fick mat.petcom

⚜ NeoPets är ett annat virtuellt husdjur som du adopterar online. Här är det dagliga aktiviteter och händelser och det gäller att sköta om sitt djur. Man kan samla poäng som fungerar som spelets valuta för att ”köpa” saker till sina djur.

⚜ Även nätcasinos har många roliga spel med djur tema och vår egna favorit är Diamond Dogs som finns hos LeoVegas. Det är en riktigt roligt hundslot med finurliga inslag och ljud. Vad som skiljer sig mot andra spel är att du kan välja om du vill spela med eller utan pengar.

Webkinz är ett riktigt roligt spel där du adopterar ditt djur online men du måste även köpa en Webkinz plysch leksak, det här mjukisdjuret har hemliga webkinz koder vilket du kan skapa ett virtuellt rum till, köpa mat och ta hand om.

För de flesta barn (även vuxna) är spelande en positiv fritidssysselsättning när det hålls på en sund nivå och runt 1 timme per dag. Det finns ett flertal olika forskningar som har gjorts som visar människors positiva påverkan av djur och även av att spela. Tro det eller ej så är det flera studier och forskningar som visar att barn som spelar spela har lättare att koncentrera sig, är mer snabbtänkta och får snabbare reaktionsförmåga samt har större tålamod och ligger steget före vad gäller problemlösning. Används spel i pedagogiskt syfte kan de ge positiva resultaten ha ett stort betydande. Det finns mycket positivt dessa spel för med sig och som grädden på moset kan du ju även vinna lite pengar på köpet eller få lite extra när du aktiverar en bonus, som på spelet Diamond Dogs. Här kan du läsa vidare hur det fungerar med bonus för Leo Vegas med flera. Har ni några tips på bra djur spel så dela gärna med er, det är alltid lika roligt att prova på något nytt.