Det viktiga valet: hundfoder

En sak som kan vara lite klurig när det gäller hundar, är valet av hundfoder. Utbudet där ute kan liknas vid en djungel och antalet märken och sorter uppstiger med lite snabb huvudräkning till hundratals. Ska man köpa online eller i butik? Vilket märke är bäst? Vilken viktklass ska jag välja? För att guida dig rätt har vi sammanställt våra bästa tips i PetComs eminenta hundfoderguide.

 

  • Billigt eller dyrt?

Många hundägare där ute ställer sig frågan huvuvida fodrets pris spelar roll. Personligen anser jag att foder av den lite dyrare sorten generellt är bättre, men att det absolut finns flertalet budgetalternativ som har minst lika fina hälsoeffekter som de dyrare varianterna. Mina favoriter är Royal Canin och Hills, både lite dyrare men av ack så hög kvalité.

 

  • Se till din hunds behov

Alla hundra har olika behov, det säger ju sig självt. Gör en nogrannt utvärdering av din hunds hälsa och väg in faktorer som vikt, aktivitetsnivå och eventuella hälsoproblem som allergier och överkänslighet. Som du säkert vet finns det foder anpassade för det mesta. Jag brukar alltid välja ett foder som förbättrar pälsen, det är fint med lite extra glans på utställningarna!

 

  • Online eller i butik?

Det är olika var man föredrar att handla. Somliga föredrar att gå till en fysisk butik för att få hjälp och råd av personalen medan andra uppskattar smidigheten med att beställa hem direkt från nätet. Personligen gillar jag att shoppa online, mest för att det är ett tidseffektivt sätt att handla foder.  Vet du inte riktigt vad du letar efter och önskar mycket vägledning kring själva valet rekommenderas dock ett besök i en butik.

 

  • Ta hjälp av varandra

Kanske har dina hundintresserade vänner tips på sitt favoritfoder? Kolla runt i din vänskapskrets, det finns garanterat någon hundägaren som mer än gärna delar med sig av sina bästa tips.