Vilket storlopp är mest internationellt?

Hästkapplöpning är inte bara en sport som man tar del av i Sverige, utan denna aktivitet finns också på många andra platser runt om i världen. Nuförtiden finns det många internationella lopp att välja  att se på om man är intresserad. Samtidigt kan det vara ganska så svårt att avgöra vilket storlopp som är mest internationellt. Med det sagt kommer vi att göra ett försök.

Dubai World Cup – För den som vill ha lite mer prestige

Det här är ett storlopp som har hållit igång ända sedan 1996 och när man ser vilka reaktioner det får från publiken internationellt, verkar det som att evenemanget är mer populärt nu än någonsin förr. Dubai World Cup har Emirates som huvudsponsor och det hålls på Meydan Racecourse som finns beläget i Dubai. En hästkapplöpningsvariant för den som vill ta del av lite mer prestige och lyx än vad man normalt tar del av på hästkapplöpningar inom Sverige, vars resultat man kan läsa om på ATG resultat.

Melbourne Cup – Australien är mer än bara kängurur

En annan långkörare på den internationella hästkapplöpningsarenan är Melbourne Cup som startades redan 1861. Nuförtiden är den här tävlingen känd både över hela Australien, samt på den internationella arenan. Den som vinner loppet har en ganska så stor prispott att se fram emot på närmare bestämt 8 australiensiska dollar. Melbourne Cup skiljer sig något från andra liknande internationella evenemang med tanke på att hästarna bär olika slags vikter.

Epsom Derby – Den brittiska storloppsvarianten

År 1780 sprang de första hästarna på Epson Derby och evenemangets popularitet har definitivt inte avtagit sedan dess. Det här loppet anses vara en riktig klassiker inom Storbritannien och har dessutom under årens lopp fått ett gediget rykte även på den internationella arenan. Själva banan är av traditionell art och vid tävlingarna råder det dessutom en speciell dresscode. Om en tävlande skulle bli den lyckliga vinnaren, kommer vederbörande att ha en prispott på 1,5 miljoner pund att se fram emot.

Breeders’ Cup – Storlopp på amerikanskt vis

Breeders’ Cup är något nyare variant om man jämför med de brittiska storloppen ovan, med tanke på att det startades 1984. Dess relativt sena ankomst har dock inte medfört att det är mindre populärt, och själva prispotten är också verkligen något att se fram emot för den som lyckas vinna loppet. Den lycklige vinnaren kommer att få ta del av en summa på 6 miljoner dollar, vilket med all säkerhet kommer att räcka till lite foder åt hästen under några år framöver. Själva loppet är inte begränsat till en specifik bana, utan hålls på flera olika platser i olika delar av USA.

Den arbiträra slutsatsen

Alla dessa storlopp som vi har tagit upp har alla en internationell prägel och är kända bland alla de fans som årligen följer hästkapplöpningen, antingen från hemmasoffan eller direkt på plats där de respektive evenemangen hålls. Det finns säkert vissa av dessa tävlingar som är mer kända och populära inom vissa regioner än de är i de andra. Därav är det ganska så svårt att utse en vinnare när det kommer till vilket storlopp som är mest internationellt.