Online spel – djurs effekter på människan

Det är inte bara hundar och katter som vi på Petcom tycker om även om vårt fokus ligger mest på dem. Vi tycker självklart om alla slags djur, stora som små, långa och korta, allt från en mus till en elefant. Djur får oss att må bra, det är bevisat att “må-bra” hormonet oxytocin stiger i kroppen när du klappar en hund eller umgås med ett djur du tycker om. Oxytocin får i sin tur stresshormonet kortisol att minska vilket gör dig mer avslappnad. Forskare tror att det finns något genetiskt som får oss att tycka om djur men även för att de inte dömer oss och vi behöver inte bygga upp någon fasad eller oroa oss för vad de tycker, vilket ger oss ett inre lugn.

– Djur är accepterande och tycker om oss oavsett hur vi är, säger Mickie Gustavsson som är legitimerad psykolog och arbetar med att utbilda hundägare.

I tidig ålder lär vi oss att djur inte kan prata vilket får oss att vara mer uppmärksamma och lyhörda inför deras behov och känslor. Petra Andersson forskar i praktisk filosofi med relation mellan människor och djur och har skrivit en intressant artikel om bandet mellan människor och djur. Har du själv ett djur så vet du exakt vad vi menar. Men är du kanske allergisk eller inte har möjlighet att ha ett djur hemma så kan vi trösta dig med några av våra favorit djur-spel.
Om du älskar djur och uppskattar en vacker natur så kan vi rekommendera dig att prov spela några spel som säkerligen kommer falla dig i smaken. Beroende på vilket spel du spelar på hittar du allt från havets mystiska djur, savannens konung eller glada fåglar. Kom nära djuren genom spelet och gläds av de roliga special funktionerna! Kanske har du redan ett favorit djur, men vi kan nästan lova dig att du kommer hitta något nytt spel som du kommer uppskatta. Vad vi gillar i just dessa spel är den färgglada grafiken och du kan även höja stämningen ytterligare ett snäpp genom att lyssna på den härliga bakgrundsmusiken. Det ger en avslappnad stund och man njuter lika mycket av spelandet som själva designen i spelet. Här är några spel som vi kan rekommendera dig

Dolphin Quest, Fish Party, Fishy Fortune, Tiger vs Bear, surf safari, White Buffalo, Super Lucky Frog, African safari, Safari Heat. tigervsbear
Det finns mängder av olika djur spel idag men dessa vi pratar hittar du på online casinon i så kallade slotmaskiner. En sida vi fått nys om där du kan hitta dessa roliga djur spel är Bethard. Gå in och läs om Bethard här och se vilket digitalt paradis spelen är för dig som älskar djur!
Även om vi föredrar att spendera vår tid med att umgås med våra husdjur i verkliga livet så är det alltid kul att ha lite tid för sig själv och koppla av med ett roligt spel. Innan vi avslutar för idag så ska vi även passa på och säga att forskningar även visar att kontakten med djur och natur är ett basbehov hos människan och i samband med det ökar vårt välmående och hälsoeffekter när vi umgås med djur. Här är en annan intressant sida med mycket information och rolig läsning om alla de olika effekterna djur faktiskt har på oss människor, de hjälper oss med allt från terapi, arbetskraft, de är en extra familjemedlem och hur viktiga de är i utvecklingen för barn.