Ha kul med Agility!

????????????????????????????????????

Denna vecka vill vi på PetCom tipsa om ett riktigt roligt hösttips – nämligen hundsporten agility! Agility etablerades som hundsport år 1978 och sedan dess har intresset för denna fartfyllda aktivitet bara ökat och ökat. Vi har gjort en sammanställning av agility och fördelarna med att utöva sporten med din fyrbente, bäste vän.

 

Vad är agility?

Har du inte kommit i kontakt med begreppet tidigare får du här en eminent förklaring, direkt från hundägarnas riksförbund Svenska kennelklubben: “I den populära hundsporten agility ska hund och förare tillsammans klara en hinderbana på kortast möjliga tid. Tävlingsformen växer snabbt och i dag anordnas kurser i agility av brukshundsklubbar och andra klubbar över hela landet.” 

 

Upplägget är väldigt simpelt. På tävling ska du och din hund ta er igenom en hinderbana på kortast möjliga tid, men så få misstag och vägringar som möjligt. I dag görs 100 000 tävlingsstarter varje år, wow! Man behöver såklart inte tävla utan att träna agility bara för skoj skull går alldeles utmärkt. Runt om i Sverige anordnas diverse olika kurser och träningar, håll utkik i din stad för att hitta din närmast liggande agilitybana och klubb. Kom ihåg att inte börja för tidigt, agility är krävande både psykiskt och fysiskt, att träna med valpar eller äldre hundar är generellt inte att föredra.

 

Varför agility?

  • Bra motion för både hund och människa!
  • Stimulerar hunden mentalt.
  • Stärker bandet mellan hund och människa.
  • Skön gemenskap på träning och tävling.

Har du inte redan provat på denna fartfyllda sport är det hög tid att du tar en sväng till banan. Vi lovar att du och din hund kommer älska det!