Blood Lions till Sverige

Det har varit en hel del skriverier om Blood Lions. Detta är en dokumentär som handlar om de troféjakter som just nu pågår i Afrika. Det som skiljer dessa jakter från de vanliga skjutningarna av vilda djur är att de som faller offer i denna jakt är uppfödda på gårdar. I Sydafrika finn det just nu totalt 150 gårdar som föder upp lejon, tigrar, geparder och leoparder. Dessa djur avlas endast upp för att jagas som troféer. Denna jaktform är den mest vanliga jaktformen i Sydafrika just nu och den håller på att sprida sig till fler länder i Afrika.

Denna typ av verksamhet går dessutom ofta hand i hand med andra affärsverksamheter som kan verka helt oskyldiga. Många turister åker till Afrika för att hjälpa till och ta hand om djurungar. Alltså för att volontärarbeta och ta hand om utrotningshotade djur. När dessa djurungar sedan växer upp så säljs dessa till gårdar som bedriver denna typ av troféjakt. För de djur som vuxit upp men inte håller standard för jakt så väntar istället benhandel.
På varje gård där dessa djur föds upp så får det plats mellan 6000 – 8000 vilda djur. Förutom kattdjur så existerar det även uppfödning av noshörningar, antiloper, bufflar, giraffer och elefanter. Alla för att falla offer för människans troféjakt. Det beräknas att ca 90 miljoner dollar omsätts varje år i denna industri. Alltså finns det ett skrämmande stort begär av att ha ihjäl dessa vilda djur, allt för människans nöje.

För att skydda denna typ av handel så hör man ofta argument som att jakten skulle hjälpa till att skydda vilda djur. Även att denna jakt hjälper den fattiga lokalbefolkningen samt den nationella ekonomin. De sägs även hjälpa till att minska illegal djurjakt.
Dokumentären Blood Lions visar däremot motsatsen.  Genom att se denna dokumentär så kommer du att kunna ta del av varför dessa argument varken stämmer eller är hållbara.

Dokumentären Blood Lions kommer att visas i Stockholm den 21a Februari samt den 1a Mars. Den är gratis att gå på och du kan anmäla dig hos Djurensratt.se.  ta del av denna viktiga information om kommer att visas i samband med dokumentären och ta reda på hur du kan hjälpa till och påverka.

blood lions