TripAdvisor slutar sälja biljetter till djurattraktioner

TripAdvisor är världens största ressida där resenären får hjälp att hitta precis vad de letar efter i ett annat land. Genom att rekommendera och betygsätta restauranger, attraktioner, hotell och sedvärdheter kan man som resenär få ut den fulla potentialen av varje resa. De har också på senare år börjat sälja biljetter och tours som bland annat har varit att gå till olika djurföreställningar, klappa vilda djur, rida elefanter och liknande. Vid dessa “attraktioner” underhållning går på djurens bekostnade med slaveri, tortering, psykisk och fysisk misshandel och dessa biljetter har även sålts via Trip Advisors 24 dotterbolag i form av webbplatser runt om i världen.

tripadvisorpetcom

Efter ett stort uppror från World Animal Protection som startade insamling där över 558 000 personer skrev under för att stoppa djurens lidelse för människors nöje, har ni TripAdvisor upphört att sälja biljetter till dessa typer av turistattraktioner. Djurrättsorganisationen går stolt ut med det nyfattande beslutet och beskriver det som ett stort steg för världens alla djur. Det är också ett stort steg när de tillkännarge att dem tillsammans med andra stora organisationer för djur och djurens rätt kommer att samarbeta med TripAdvisor när de lanserar en ny utbildningsportal, som är länkad till varje djurattraktion på sajten.

Något som World Animal Protection vill trycka extra på är upphöret av att sälja biljetter till elefantridning som de anser är en av de värsta formerna av djurplågeri inom turistattraktioner och turismen. För er som är okända vid ämnet kidnappas elefantungar från sin mamma för att bli slagna under träning och elefanterna från genomlida utdragen psykisk och fysisk misshandel under hela sitt liv. De blir misshandlande under träning för att de ska acceptera att stå fastkedja och låtas ridas på under hela sin livstid. Den globala ledaren Steve Mclvor för World Animal Protection uttalar sig om biljettsäljets stopp:

“Vi gratulerar TripAdvisor till att ha tagit ett viktigt steg framåt för att få stopp på misshandel av vilda djur inom turistindustrin. Det är också ett storartat resultat för över en halv miljon av våra supportrar. De har agerat med oss för att få resesajten att sluta tjäna pengar på attraktioner som innebär att vilda djur plågas.”

turistattraktionerförbud

Trots att det stora steget har tagits och att det absolut är ett steg i rätt riktning kommer TripAdvisor och dess dotterbolag fortsätta sälja biljetter till djurattraktioner som innebär lidelse och misshandel. I det här steget kommer resebolaget upphöra säljandet av biljetter där turisten har direktkontakt med de tillfångatagna vilda djur eller utrotningshotade arter. Steve Mclvor hoppas på att det endast är en tidsfråga innan TripAdvisor inser sitt deltagande i tuseltals djurs lidande och förstår att de måste sluta sälja biljetter tilll brutala attraktioner som SeaWorld och andra stora turistsevärdheter.

Här är World Animal Protections lista över de tio grymmaste attraktionerna med vilda djur:

1. Elefantridning
2. Fotografera sig med tiger
3. Vandra med lejon
4. Besöka björnparker
5. Uppfödning av havssköldpaddor
6. Delfinshower
7. Dansande apor
8. Palmmårdar på kaffeplantager (kopi luwak)
9. Underhållning med ormar, som ”ormtjusare”
10. Krokodilfarmer

Läs hela World Animal Protections artikel om TripAdvisors avslutande av biljettsäljning.